Se & Göra

IMG_6304.JPG

VANDRA

Sävsjöleden är 8 km lång och går hela vägen runt sjön. Vill man ta en kortare promenad kan man gå uppför stigen från den västra parkeringen till fornborgen.

Bokskogen strax söder om Borgvik är också en trevlig liten runda.  Kycklingleden ligger i Liljedal. Dit går det att ta sig med bil, men det går också toppen att cykla!

Vänerleden

TESTCYKLA EN STRÄCKA AV VÄNERLEDEN

Lake Vänern Grand Tour är ett koncept som ska bidra till att knyta ihop Vänern som en hel destination med hjälp av de aktiviteter som finns i och vid sjön. Cykelleden som håller på att kopplas samman runt sjön kommer att bli konceptets ryggrad.

IMG_1727.JPG

SOV SOM KUNGAR I BORGVIK 

Om du inte vill campa  kan du njuta av en skön säng och eget badrum på Kungskvarnens hotell i Borgvik.
 Här finns tre familjerum och fyra stora dubbelrum i gamla gästgiveriet på Rallvägen och 20 mindre rum i två trälängor intill Kungskvarnen.
 Frukost serveras i Kungskvarnens restaurang, och om solen skiner kan avnjuta den på verandan intill den porlande älven. Läs mer här

Paddla

PADDLA KAJAK
& SUP I BORGVIK

I Verkstan i Borgvik håller Vänerkajak till. De har försäljning, uthyrning och paddelkurser  i hamnen. 
Du kan också paddla upp i Värmeln från dammen ovanför Hotell Kungskvarnen.
 Kanoter och kajaker går även att hyra där!

Fiska

FISKA

I Sävsjöns vatten kan du få napp på både gädda och abborre. 
Fskekort löser du online via iFiske. Vill du hyra båt och/eller fiskeutrustning kan du kontakta campingvärden, tel 070-3991560

IMG_0723.jpg

HYR BÅT, BRYGGA OCH KANOT

Här kan du hyra kanot, kajak båtbrygga eller båt med elmotor.  Givetvis får du också låna flytväst i mån av tillgång.
Kontakta Niclas tel 0703991560

Cyklar

CYKLA

Upptäck miljön på två hjul! Cykla på egen hand, eller kolla in våra förslag på utflyktsmål.
 Läs mer här.


Boka guidad fisketur

FAMILJEFISKE MED GUIDE

En trevlig fisketur på Vänern börjar i Borgviks hamn. Fiske med spinnspö från öppen båt för 1-4 personer. Guidning i tre timmar, fiskebåt, flytvästar, fiskeutrustning och en erfaren guide. Boka här!

IMG_1599-2.jpg

THE EDIBLE COUNTRY

Mer info kommer.

IMG_1752.JPG

PLOCKA SVAMP, BLÅBÄR & LINGON

Det brukar finnas gott om både bär och svamp i skogarna runt Sävsjön. Först ut är gula kantareller och soppar sedan kommer vildhallon, blåbär och till sist lingon och höstkantareller.  

Kvarnen i Borgvik

UPPLEV HISTORIA

Borgvik, som ligger ca 7 km bort, är en av Värmlands bäst bevarade bruksmiljöer. Där har det bland annat funnits kvarn, järnbruk, träsliperi, snickerifabrik, sågverk och godshamn. Kungskvarnen lever vidare som hotell och restaurang, spannmålsmagasinet är nu museum, sliperiet har blivit konstgalleri och i den gamla handelsboden säljs numera lokalt hantverk. Boka guidad visning här.

Shopping%20i%20Borgvik_edited.jpg

SHOPPA KONST & HANTVERK I BORGVIK

Kungskvaren har en giftshop med allt från lammskinn till vykort och souvenirer. Lokalt hantverk hittar du bland annat i Boa, gamla handelsboden. Du kan också göra spännande fynd i Borgviks Antik & Kuriosa eller handla dyr konst i Sliperiet.